Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 5-9.03.2018 r.

Archiwum - jadłospis 5-9.03.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
05.03.2018.
Jadłospis tygodniowy 5-9.03.2018 r. 
 

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

05.03.2018

 

 

 

Porowa z makaronem (1,7,9)

 

Pulpet w sosie pomidorowym (1,7)

Ryż z przyprawami

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

 

Kompot owocowy

Wtorek

06.03.2018

Zacierka na rosole (1,7,9)

 

Panierowany filet z kurczaka(1,7)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z białej kapusty

 

Lemoniada

Środa

07.03.2018

 

 

Brokułowo - koperkowa z ryżem (1,7,9)

 

Wątróbka smażona (1)

z cebulką i jabłkami

Ziemniaki

Sałatka z ogórka kiszonego

 

Melisa

Czwartek

08.03.2018

 

 

Grochówka z ziemniakami (1,7,9)

Naleśniki z nadzieniem z białego sera, serka homoz brzoskwinią (1,3,4,7)

Surówka z marchewki z rodzynką

 

Kompot owocowy

Piątek

09.03.2018

Zupa szczawiowa z makaronem (1,7,9)

 

Ryba panierowana (1,3,4,7)

Ziemniaki

Surówka z białej i kiszonej kapusty

 

Herbata miętowa

Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

 

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.