Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis - 12-16.03.2018 r.

Archiwum - jadłospis - 12-16.03.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
12.03.2018.
 Jadłospis tygodniowy 12-16.03.2018 r.
 

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

12.03.2018

 

 

Rosołek ryżowy

(1,7,9)

 

 

Pierogi ruskie z okrasą (1,7)

Surówka wielowarzywna

 

Kompot owocowy

Wtorek

13.03.2018

Ogórkowa z ziemniakami

(1,7,9)

 

Kotlet mielony (1,3)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z buraczka

 

Lemoniada

Środa

14.03.2018

 

 

Krupnik z kaszą jęczmienną (1,7,9)

 

Bigos myśliwski

Ziemniaki

Sałatka z ogórka kiszonego

 

Herbata miętowa

Czwartek

15.03.2018

 

 

Koperkowa z makaronem

(1,7,9)

Wałeczki drobiowe z warzywami (1,3)

Ziemniaki

Surówka z selera i z jabłka

 

Kompot owocowy

Piątek

16.03.2018

Wielowarzywna z brukselką (1,7,9)

 

 

Makaron z truskawkami

ze śmietanką (1,7)

 

Melisa

 

Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

 

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.