Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 19-23.03.2018 r.

Archiwum - jadłospis 19-23.03.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
19.03.2018.
 Jadłospis tygodniowy 19-23.03.2018 r.
 

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

19.03.2018

 

 

Krem serowo –ziemniaczany z grzanką

(1,7,9)

 

Gulasz z warzywami (1,7)

Kasza jęczmienna wiejska

Surówka wielowarzywna

 

Kompot owocowy

Wtorek

20.03.2018

Kapuśniak (1,7,9)

 

Kotlet schabowy (1,3)

Ziemniaki z koperkiem

Kapusta modra

 

Herbata malinowa

Środa

21.03.2018

 

 

 

Pomidorowa z makaronem (1,7,9)

 

Pulpety w sosie pieczarkowym (1,7)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Melisa

Czwartek

22.03.2018

 

 

Żurek z białą kiełbasą (1,7,9)

 

Pierogi leniwe z tłuszczem mlecznym, cukrem i cynamonem (1,7)

Surówka z marchewki z brzoskwinią

 

Kompot owocowy

Piątek

23.03.2018

Buraczkowa z makaronem (1,7,9)

 

Ryba pieczona (1,4,7)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z białej kapusty, pora, i jabłka

 

Lemoniada

 

Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

 

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.