Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis - 26-30.03.2018 r.

Archiwum - jadłospis - 26-30.03.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
26.03.2018.
 Jadłospis tygodniowy 26-30.03.2018 r.
 

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

26.03.2018

 

 

 

Kartoflana z porem

(1,7,9)

 

 

Makaron spaghetti z mięsem

 i z sosem pomidorowym (1,7)

 

Kompot owocowy

Wtorek

27.03.2018

Rosół z makaronem (1,9) 

 

Filet z kurczaka panierowany (1,3,7)

Ziemniaki

Marchewka zasmażana

 

Herbata malinowa

Środa

28.03.2018

 

 

 

Pomidorowa z ryżem (1,7,9)

 

Pieczony udziec z kurczaka

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z białej kapusty

 

Herbata malinowa

 

Czwartek

29.03.2018

 

 

Pieczarkowa z makaronem (1,7,9)

Pieczeń rzymska w sosem

Ziemniaki

Surówka z selera i pora z jabłkiem

 

Kompot owocowy

Piątek

30.03.2018

Jarzynowa z ziemniakami (1,7,9)

 

Pierogi ruskie (1,7)

Okraszone cebulką

 

Surówka wielowarzywna

 

Lemoniada

 

Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

 

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.