Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 9-13.04.2018 r.

Archiwum - jadłospis 9-13.04.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
09.04.2018.
 Jadłospis tygodniowy 9-13.04.2018 r.
 

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

09.04.2018

 

 

 

Ogórkowa z ziemniakami (1,7,9)

 

Pierogi z mięsem

okraszone cebulką (1)

Surówka z białej kapusty z marchewką

 

Kompot owocowy

 

Wtorek

10.04.2018

 Barszcz czerwony z makaronem (1,7,9) 

 

Schab w marynacie jogurtowej (7)

Puree ziemniaczane

Surówka z białej kapusty, pora i jabłka

 

Lemoniada

Środa

11.04.2018

 

 

 

Fasolowa z ziemniakami (1,7,9)

 

Kotlet drobiowy w otrębach(1,3)

Ziemniaki z koperkiem

Fasolka szparagowa z bułką tartą

 

Herbata miętowa

 

Czwartek

12.04.2018

 

 

Zupa biała

z makaronem (1,7,9)

Wałeczki drob-warzywne w sosie (1,7)

Kasza jęczmienna wiejska

Surówka z pekinki, ogórka kiszonego i czerwonej cebulki

Kompot owocowy

Piątek

13.04.2018

Krem marchewkowy z grzanką (1,7,9)

 

Ryba panierowana (1,3,4)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z kiszonej kapusty

 

Melisa

 

Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

 

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.