Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 23-27.04.2018 r.

Archiwum - jadłospis 23-27.04.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
27.04.2018.
Jadłospis tygodniowy  23-27.04.2018 r.
  

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

23.04.2018

 

 

 

Wiosenna zupa jarzynowa(1,7,9)

 

 Makaron na słodko z białym serem i masełkiem  (1,7)

 

Surówka z marchewki z selerem

 

Melisa

Wtorek

24.04.2018

 

Rosół z makaronem  (1,7,9)

 

 

Kotlet mielony z łopatki (1,3)

Ziemniaki

Surówka z pekinki z kukurydzą

 

Kompot owocowy

Środa

25.04.2018

 

 

 

Krem z brokułu z grzanką (1,7,9)

Udziec pieczony z tymiankiem

Ziemniaki

Marchewka zasmażana

 

Mięta

Czwartek

26.04.2018

 

 

Serowo-koperkowa z makaronem (1,7,9)

 

Pierogi z kapustą i z pieczarkami z okrasą (1)

Surówka z białej kapusty, pora i jabłka

 

Kompot owocowy

 

Piątek

27.04.2018

Szczawiowa z jajkiem (1,3,7,9)

 

Ryba w cieście naleśnikowym (1,3,4,7)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z czerwonej kapusty

 

Lemoniada

 
  

Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

 

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.