Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 17-21.09.2018 r.

Archiwum - jadłospis 17-21.09.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
17.09.2018.

Jadłospis tygodniowy  17-21.09.2018 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

17.09.2018

 

 

Krem z ziemniaków

z grzanką (1,7,9)

 

Pierogi z mięsem

okraszone cebulką (1)

Surówka wielowarzywna

 

Kompot owocowy

Wtorek

18.09.2018

 

 

Buraczkowa

z makaronem (1,7,9)

 

Kotlet mielony w otrębach(1,3,7)

Ziemniaki

Sałatka z kiszonego ogórka

 

Herbata miętowa

Środa

19.09.2018

 

 

Krupnik (1,7,9)

 

Udziec pieczony

Ziemniaki z koperkiem

Marchewka z groszkiem

 

 Lemoniada

Czwartek

20.09.2018

 

 

Barszcz biały

z makaronem (1,7,9)

 

Pulpet drobiowy w sosie śmietanowym

Ryż (1,3,7)

Surówka z czerwonej kapusty

 

Kompot wieloowocowy

Piątek

21.09.2018

 

 

Zacierka na rosole(1,7,9)

 

Łazanki z mięsem, (1)

z pieczarkami i z kapustą kiszoną

 

Kompot owocowy

 Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.