Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 8-12.10.2018 r.

Archiwum - jadłospis 8-12.10.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
08.10.2018.

  Jadłospis tygodniowy 8-12.10.2018 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

08.10.2018

 

 

Gulaszowa (1,7,9)

 

Makaron świderki

z białym serem na słodko(1,7)

Surówka z marchewki

 

Kompot owocowy

Wtorek

09.10.2018

 

 

Ogórkowa z makaronem (1,7,9)

 

Mielony z łopatki (1,3)

Ziemniaki z koperkiem

Buraczki (7)

 

 Lemoniada

Środa

10.10.2018

 

 

Pomidorowa z ryżem(1,7,9)

 

Filet z kurczaka w płatkach(1)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z kukurydzą

 

Kompot owocowy

Czwartek

11.10.2018

 

 

Fasolowa (1,7,9)

 

Gołąbki w kapuście w sosie pomidorowym (1,7)

Puree ziemniaczane

 

Melisa

Piątek

12.10.2018

 

 

Żurek (1,7,9)

 

Kotlet rybny (1,3,4,7)

Ziemniaki

Surówka z kiszonej kapusty

 

Kompot owocowy

 

 Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.