Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 15-19.10.2018 r.

Archiwum - jadłospis 15-19.10.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
15.10.2018.

  Jadłospis tygodniowy 15-19.10.2018 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

15.10.2018

 

 

Barszcz biały z makaronem (1,7,9)

 

Gulasz mięsno warzywny (1)

Kasza jęczmienna wiejska

Sałatka z ogórka kiszonego

 

Kompot owocowy

Wtorek

16.10.2018

 

 

Krupnik (1,9)

 

Kulka drobiowa z serkiem topionym

Ziemniaki z koperkiem (1,3,7)

Bukiet warzyw na parze

 

 Herbata owocowa

Środa

17.10.2018

 

 

Rosół z makaronem(1,9)

 

Schab w marynacie jogurtowej

Ziemniaki z koperkiem (1,7)

Surówka z kukurydzą

 

Melisa

Czwartek

18.10.2018

 

 

Grochówka (1,7,9)

 

Naleśniki z jabłkiem prażonym*

Surówka z marchewki z brzoskwinią i rodzynką (1,7)

 

Lemoniada

Piątek

19.10.2018

 

Krem z kalafiora

 z grzanką (1,7,9)

 

Łazanki z kapustą i pieczarkami

(1)

Kompot owocowy

 

 Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.