Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 5-9.11.2018 r.

Archiwum - jadłospis 5-9.11.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
05.11.2018.

  Jadłospis tygodniowy 5-9.11.2018 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

05.11.2018

 

 

 

Rosołek ryżowy (1,9)

 

Makaron z białym serem okraszony boczkiem, kiełbasą i cebulką (1,7)

Surówka

 

Mięta

Wtorek

06.11.2018

 

 

Serowo-koperkowa z makaronem (1,7,9)

 

Udziec pieczony w ziołach

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z kukurydzą

 

 Herbata owocowa

Środa

07.11.2018

 

 

Zupa groszkowa z tymiankiem (1,7,9)

 

Kotlet a`la stek z cebulką(1,3)
Ziemniaki z koperkiem

Kapusta modra

 

Kompot wieloowocowy

Czwartek

08.11.2018

 

 

Kalafiorowa z ziemniakami (1,7,9)

 

Naleśniki z białym serem, z rodzynką

polane musem owocowym(1,7)

Surówka z marchewki z ananasem

 

Lemoniada

Piątek

09.11.2018

 

 

Zupa szczawiowa z jajkiem, z makaronem(1,7,9)

 

Fasolka po bretońsku

z bułką pszenną (1)

 

Melisa

 

Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.