Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 12-16.11.2018 r.

Archiwum - jadłospis 12-16.11.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
12.11.2018.

  Jadłospis tygodniowy 12-16.11.2018 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

12.11.2018

 

 

-------------------

 

 

 

-------------------

Wtorek

13.11.2018

 

 

Zupa biała z makaronem(1,7,9)

 

Gulasz mięsno – warzywny(1,7)

Kasza jęczmienna /gryczana mieszana

 

Herbata owocowa

Środa

14.11.2018

 

 

Barszcz ukraiński (1,7,9)

 

Filet z kurczaka w sezamie(3,7)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka wielowarzywna

 

Kompot wieloowocowy

Czwartek

15.11.2018

 

 

Zacierka na rosole (1,9)

 

Ryba po grecku (3,4)

Ziemniaki

 

Lemoniada

Piątek

16.11.2018

 

 

Grochówka (1,7,9)

 

Makaron świderki

z truskawkami ze śmietanką(1,7)

 

Melisa

 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.