Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 17-21.2018 r.

Archiwum - jadłospis 17-21.2018 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agmieszka Kowalik   
17.12.2018.

  Jadłospis tygodniowy 17-21.12.2018 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

17.12.2018

 

 

Rosołek z zacierką(1,7,9)

 

Gulasz mięsno - warzywny(1)

Kasza jęczmienna

 

Kompot wieloowocowy

Wtorek

18.12.2018

 

 

Buraczkowa z makaronem (1,9)

 

Kotlet drobiowy (1,3)

Ziemniaki

Surówka wielowarzywna

 

Lemoniada

Środa

19.12.2018

 

 

Koperkowa z makaronem (1,7,9)

 

Gołąbki w sosie pomidorowym (1,7)

Puree ziemniaczane (7)

 

Herbata miętowa

Czwartek

20.12.2018

 

 

Zupa ziemniaczana(1,7,9)

 

Burgery rybne (1,3,4)

Ziemniaki

Surówka z białej i kiszonej kapusty

 

Kompot owocowy

Piątek

21.12.2018

 

 

Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9)

 

Pierogi ruskie (1,7)

Surówka

 

Lemoniada

 
 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.