Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 7-11.01.2019 r.

Archiwum - jadłospis 7-11.01.2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
07.01.2019.

  Jadłospis tygodniowy  7-11.01.2019 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

07.01.2019

 

 

Żurek z ziemniakami

 i białą kiełbaską(1,7,9)

 

Pulpet w sosie śmietanowym (1,3,7)

Ryż

Surówka z marchewki

 

Kompot owocowy

Wtorek

08.01.2019

Porowa z makaronem (1,7,9)

 

Kotlet schabowy (1,3)

Ziemniaki z koperkiem

Buraczki

 

Lemoniada

Środa

09.01.2019

 

 

Brokułowo - koperkowa

z ryżem (1,7,9)

Pieczony udziec z kurczaka

Ziemniaki z koperkiem

Fasolka szparagowa z bułka tartą (1)

 

Melisa

Czwartek

10.01.2019

 

 

Krem marchewkowy z grzanką (1,7,9)

Sznycel wieprzowy z cebulką (1)

Ziemniaki

Sałatka z ogórka kiszonego

 

Kompot owocowy

Piątek

11.01.2019

Zupa szczawiowa z jajkiem (1,7,9)

 

Pierogi leniwe (1,3,7)

Surówka z marchewki z ananasem i rodzynką

 

Herbata miętowa

 
 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.