Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 25.02. -1.03.2019 r.

Archiwum - jadłospis 25.02. -1.03.2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
25.02.2019.

 Jadłospis tygodniowy 25.02 - 1.03.2019 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

25.02.2019

Kapuśniak z ziemniakami(1,9)

Makaron świderki z białym serem,

 okraszony kiełbaską i cebulką (1,7)

Surówka wielowarzywna

 

Mięta

Wtorek

26.02.2019

Krem z białych warzyw z grzanką (1,7,9)

Kotlet schabowy tradycyjny(1,3,7)

Ziemniaki

Kapusta modra

 

Kompot jabłkowy

Środa

27.02.2019

Brokułowo-koperkowa

z ryżem (1,7,9)

Udko pieczone z ziołami

Puree Ziemniaczane (7)

Kalafior gotowany

 

Kompot wieloowocowy

Czwartek

28.02.2019

Szczawiowa z jajkiem (1,3,7,9)

Pieczeń rzymska w sosie pieczeniowym (1,7)

Kasza jęczmienna/gryczana

Surówka z dodatkiem ogórka kiszonego

Lemoniada

Piątek

01.03.2019

Jarzynowa z ziemniakami  (1,7)

 Kotlet rybny (1,3,4)

Ziemniaki

Surówka z dodatkiem kiszonej kapusty

 

Kompot wieloowocowy

 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.