Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis4-8.03..2019 r.

Archiwum - jadłospis4-8.03..2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
04.03.2019.

 Jadłospis tygodniowy 4 - 8.03.2019 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

04.03.2019

Grochówka (1,7,9)

Pierogi ruskie z okrasą (1,7)

Surówka wielowarzywna

 

Kompot owocowy

Wtorek

05.03.2019

Zacierka na rosole (1,9)

Gołąbki w kapuście

w sosie pomidorowym (1,7)

Ziemniaki z koperkiem

 

Lemoniada

Środa

06.03.2019

Krem marchewkowy z grzanką (1,7,9)

Ryba pieczona,

sos śmietanowo- cytrynowy (1,3,4,7)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z pora z jabłkiem

Kompot wieloowocowy

 

Czwartek

07.03.2019

Barszcz

ukraiński (1,7,9)

Racuszki drobiowe z warzywami (1,7)

Puree Ziemniaczane (7)

Surówka z selera

 

Kompot wieloowocowy

Piątek

08.03.2019

Pomidorowa z makaronem (1,7,9)

Makaron łazanki

z kiełbasą, kapustą i pieczarkami

(1)

Herbata ziołowa

 
 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.