Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 11-15.03.2019 r.

Archiwum - jadłospis 11-15.03.2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Adam Karczmarczyk   
11.03.2019.

  Jadłospis tygodniowy 11-15.03.2019 r.

 

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

11.03.2019

Ogórkowa z ziemniakami(1,7,9)

Makaron spaghetti

z sosem mięsno - pomidorowym „bolognese” (1,7)

 

Kompot wieloowocowy

Wtorek

12.03.2019

Rosół z makaronem (1,9)

Kulka drobiowa

z serkiem topionym (1,7)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z pora i kapusty

Herbata owocowa

Środa

13.03.2019

Krem szpinakowy z grzanką (1,7,9)

 Gulasz mięsno – warzywny (1,7)

Kasza jęczmienna/gryczana

 

Kompot wieloowocowy

 

Czwartek

14.03.2019

Kapuśniak z ziemniakami (1,7,9)

Naleśniki z jabłkami (1,7)

Surówka z marchewki

 

Herbata ziołowa

Piątek

15.03.2019

Krupnik (1,7,9)

 

Pulpet rybny (1,3,4)

Puree ziemniaczane

Surówka wielowarzywna

 

Herbata miętowa

 

 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.