Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 18-225.03.2019 r.

Archiwum - jadłospis 18-225.03.2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
18.03.2019.

  Jadłospis tygodniowy 18-22.03.2019 r.

 

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

18.03.2019

Barszcz biały z makaronem(1,7,9)

Pierogi z farszem mięsnym

okraszone cebulką (1,7)

Surówka wielowarzywna

Herbata miętowa

Wtorek

19.03.2019

Pomidorowa z ryżem (1,7,9)

Kotlet drobiowy słoneczny(1,3,7)

Ziemniaki z koperkiem

Fasolka szparagowa

Kompot wieloowocowy

 

Środa

20.03.2019

Ziemniaczanka (1,7,9)

 

Filet z miruny panierowany (1,3,4)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z kiszonej kapusty

 

Herbata ziołowa

Czwartek

21.03.2019

WIOSNA

Wiosenna zupa jarzynowa (1,7,9)

 

Wiosenna Karkówka w sosie własnym (7)

Kasza jęczmienna/ gryczana

Wiosenna sałatka z buraczka

 

Wiosenny kompot wieloowocowy

Piątek

22.03.2019

Gulaszowa z ziemniakami (1,7,9)

 

Makaron z truskawkami

ze śmietanką (1,7)

 

Lemoniada

 


Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.