Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 25-29.03.2019 r.

Archiwum - jadłospis 25-29.03.2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
25.03.2019.

  Jadłospis tygodniowy 25-29.03.2019 r.

 

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

25.03.2019

Rosołek ryżowy (1,9)

Potrawka z kurczaka z warzywami

z makaronem/ryżem (1,7)

Surówka wielowarzywna

 

Herbata owocowa

Wtorek

26.03.2019

Pieczarkowa z makaronem (1,7,9)

Stek wieprzowy z cebulką(1,3)

Ziemniaki

Sałatka z buraczka

Kompot wieloowocowy

 

Środa

27.03.2019

Fasolowa z ziemniakami (1,7,9)

Wałeczki drobiowo - warzywne

Ziemniaki z koperkiem

Marchewka z groszkiem

Herbata ziołowa

Czwartek

28.03.2019

 

Buraczkowa z makaronem (1,7,9)

Pieczeń rzymska z jajkiem(1,3,7)

Kasza jęczmienna/ gryczana

Surówka z pekinki z kukurydzą

Kompot wieloowocowy

Piątek

29.03.2019

Krem z zielonego groszku (1,7,9)

 

Burgery rybne w sosie koperkowym (1,3,4) Ziemniaki

Surówka z kapustą kiszoną

Lemoniada

 

 
 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.