Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 13-17.05.2019 r.

Archiwum - jadłospis 13-17.05.2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
13.05.2019.

  Jadłospis tygodniowy 13 - 17.05.2019 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

13.05.2019

Kapuśniaczek z brukselki z ziemniakami (1,7,9)

Makaron świderki

z truskawkami ze śmietanką (1,7)

 

Mięta

Wtorek

14.05.2019

Buraczkowa z makaronem (1,7,9)

Kotlet mielony z kaszą jaglaną (1,3)

Ziemniaki z koperkiem

Kapusta zasmażana

 

Kompot wieloowocowy

 

Środa

15.05.2019

Krem z białych warzyw z grzanką (1,7,9)

Gołąbki po garlicku w sosie pomidorowym (1,7)

Ryż

Surówka z pora i jabłka

Herbata z hibiskusa

Czwartek

16.05.2019

 

Krupnik (1,7,9)

 

Wałeczki drobiowe (1,3)

Ziemniaki z koperkiem

Mini marchewka gotowana

 

Lemoniada

 

Piątek

17.05.2019

Pieczarkowa z makaronem (1,7,9)

 

Kotlet rybny (1,3,4)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z białej i kiszonej kapusty

 

Kompot wieloowocowy

 

 
 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.