Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 20-24.05.2019 r.

Archiwum - jadłospis 20-24.05.2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
20.05.2019.

Jadłospis tygodniowy 20 - 24.05.2019 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

20.05.2019

Ogórkowa z ziemniakami(1,7,9)

Makaron spaghetti

z sosem mięsnym bolognese (1,7)

 

Kompot owocowy

Wtorek

21.05.2019

Pomidorowa z makaronem (1,7,9)

 

Filet z kurczaka w płatkach(1,3)

Ziemniaki z koperkiem

Sałatka z buraczka

 

Mięta

Środa

22.05.2019

Brokułowo – koperkowa z ryżem (1,7,9)

Udziec pieczony (1,7)

Ziemniaki z koperkiem

Kalafior

Herbata z hibiskusa

Czwartek

23.05.2019

 

Żurek

z białą kiełbasą (1,7,9)

 

Naleśniki z jabłkami prażonymi (1,7)

Surówka z marchewki

z brzoskwinią i ananasem

 

Lemoniada

 

Piątek

24.05.2019

Zacierka na rosole (1,7,9)

 

Ryba pieczona (1,3,4)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka wielowarzywna

 

Kompot wieloowocowy

 

 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.