Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 27-31.05.2019 r.

Archiwum - jadłospis 27-31.05.2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
27.05.2019.

  Jadłospis tygodniowy 27 - 31.05.2019 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

27.05.2019

Jarzynowa z ziemniakami(1,7,9)

Pulpet drobiowy z sosem

pieczarkowym (1,7)

Ryż gotowany

Surówka z pekinki z kukurydzą

 

Mięta

Wtorek

28.05.2019

Zupa biała

 z makaronem (1,7,9)

Sznycle z łopatki z cebulką(1,3)

Ziemniaki

Młoda kapusta zasmażana

Kompot wieloowocowy

Środa

29.05.2019

Krem z zielonego groszku z grzanką(1,7,9)

Karkówka pieczona

Kasza jęczmienna/gryczana

Surówka z czerwonej kapusty

Lemoniada

Czwartek

30.05.2019

 

Barszcz ukraiński (1,7,9)

 

Makaron świderki (1)

ze szpinakiem w sosie serowym (7)

Warzywa na parze

 

Kompot wieloowocowy

 

Piątek

31.05.2019

Owocowa

z makaronem (1,7)

 

Ryba w cieście naleśnikowym (1,3,4,7)

Puree ziemniaczane (7)

Surówka z kiszonej kapusty

 

Herbata ziołowa

 
 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.