Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis 3-7.06.2019 r.

Archiwum - jadłospis 3-7.06.2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
03.06.2019.

  Jadłospis tygodniowy 3-7.06.2019 r.

 

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

03.06.2019

Krupnik (1,9)

 

Pierogi z mięsem

 okraszone cebulką (1)

Surówka wielowarzywna

 

Kompot owocowy

Wtorek

04.06.2019

Botwinka (1,7,9)

 

Kotlet mielony (1,7)

Ziemniaki z koperkiem

Marchweka z groszkiem

Herbata owocowa

Środa

05.06.2019

Rosół z makaronem (1,9)

 

Ryba po grecku z warzywami (1,3,4)

Puree ziemniaczane

 

Lemoniada

Czwartek

06.06.2019

 

Krem pomidorowo-paprykowy z grzanką (1,7,9)

Pieczeń rzymska w sosie (1,7)

Kasza  jeczmienna-gryczana(1)

Surówka z młodej kapusty z ogórkiem kiszonym i koperkiem

Kompot owocowy

Piątek

07.06.2019

Kwaśny klops (1,7,9)

 

Naleśniki z twarogiem

z  rodzynką (1,7)

Surówka z marchewki

 

Herbata miętowa

 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.