Start arrow Stołówka arrow Archiwum - jadłospis10-14.06.2019 r.

Archiwum - jadłospis10-14.06.2019 r. Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Autor: Agnieszka Kowalik   
10.06.2019.

 Jadłospis tygodniowy 10-14.06.2019 r.

Dzień tygodnia:

Zupa:

Drugie danie:

Poniedziałek

10.06.2019

Koperkowa z makaronem(1,7,9)

 

Gulasz z warzywami (1,7)

Kasza jęczmienna wiejska

 

Kompot wieloowocowy

Wtorek

11.06.2019

Ogórkowa z ziemniakami (1,7,9)

 

Gołąbki w kapuście w sosie pomidorowym z koperkiem

Puree ziemniaczane

 

Herbata ziołowa

Środa

12.06.2019

Krem dyniowo -marchewkowy (1,7,9)

 Burgery rybne (1,3,4)

Ziemniaki

Surówka z młodej kapusty z koperkiem

 

Kompot jabłkowy

Czwartek

13.06.2019

 

Buraczkowa z makaronem (1,7,9)

Wątróbka drobiowa pieczona z jabłkami i z cebulką (1)

Ziemniaki

Sałatka z ogórka kiszonego

 

Herbata miętowa

Piątek

14.06.2019

Kalafiorowa z ziemniakami (1,7,9)

 

Makaron świderki z truskawkami

ze śmietanką (1,7)

 

Lemoniada

 
 
Pełny skład posiłków dostępny u kierownika gastronomii pod nr tel.: 882-184-325 

Oznaczenia alergenów występujących w produktach: 

1-Zboża zawierające gluten;
2-Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne;
6-Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzech;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;

Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.